Company Logo

slide 1 slide 2 slide 3

Uitrukken IJsselmuiden

Uitrukken Kampen

Vanaf 1 januari 2014 is regionale samenwerking een wettelijke verplichting. Dit houdt in dat de gemeentelijke brandweerkorpsen overgaan naar Veiligheidsregio IJsselland.

Met ingang van 1 januari staan vier procesmanagers/commandanten aan het hoofd van één van de clusters Noordwest, Midden, Oost of Zuid. Daarnaast is er een hoofd Bureau Bestuursondersteuning/fungerend secretaris en een hoofd Veiligheidsbureau aangesteld. Ook is er een kwartiermaker van de nieuwe eenheid Bedrijfsvoering.

Clustercommandanten
De volgende personen zijn voorgedragen als clustercommandant:

  • Gerrit Euverman, huidig commandant Brandweer Raalte. Hij wordt verbonden aan Cluster Noordwest (Kampen,Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland) en het kernproces  Beheer & Techniek.
  • Arjen Schepers, huidig commandant Brandweer Steenwijkerland en Brandweer Kampen. Hij wordt verbonden aan Cluster Midden ( Dalfsen, Zwolle) en het kernproces Repressie.
  • Arne Poirot, huidig commandant Brandweer Zwolle. Hij wordt verbonden aan Cluster Zuid (Olst-Wijhe, Raalte, Deventer ) en het kernproces Risicobeheersing.
  • Gerbrand Jonker, huidig commandant Brandweer Zwartewaterland en Brandweer Dalfsen. Hij wordt verbonden aan Cluster Oost (Hardenberg, Ommen) en het kernproces Vakbekwaamheid.

Nieuwe organisatie
Het nieuwe regionale korps staat onder leiding van mevrouw L.J. Sievers. Zij werd eerder al door het bestuur benoemd als regionaal commandant. Daarnaast is zij voorzitter van de veiligheidsdirectie van Veiligheidsregio IJsselland. Deze bestaat uit vertegenwoordigers van de brandweer, politie, GGD en gemeenten.

Bij de regionalisering zijn de korpsen van Steenwijkerland, Zwartewaterland, Kampen, Zwolle, Dalfsen, Staphorst, Ommen-Hardenberg, Raalte, Deventer en Olst-Wijhe betrokken.
De Veiligheidsregio IJsselland wordt gevormd door circa 250 beroepskrachten en ruim 800 vrijwilligers.
Powered by Joomla!®. Designed by: joomla 1.7 templates hosting Valid XHTML and CSS.